TEVRAT-İNCİL ÇELİŞKİLERİ:PEYGAMBERLER NEREYE GÖMÜLDÜ
III.09.TEVRAT-İNCİL ÇELİŞKİLERİ: PEYGAMBERLER NEREYE GÖMÜLDÜ Ocak 5th, 2010Tek harfi bile değiştirilmemiş ve tek kelimesinde bile çelişki olmadığı iddia edilen Kutsal Kitap’ta bu kez Hz. İbrahim ve Yakup’un gömüldüğü mezar hakkında yazılanları görelim;
“7 İbrahim yüz yetmiş beş yıl yaşadı. Ömrü bu kadardı.
8 Kocamış, yaşama doymuş, iyice yaşlanmış olarak son soluğunu verdi. Ölüp atalarına kavuştu.
9 Oğulları İshak’la İsmail onu Hititli* Sohar oğlu Efron’un tarlasında Mamre’ye yakın Makpela Mağarası’na gömdüler.
10 İbrahim o tarlayı Hititler’den satın almıştı. Böylece İbrahim’le karısı Sara oraya gömüldüler.“(Tevrat-Yaratılış-25)
Yukarıda ki Tevrat’ın Yaratılış kitabındaki açıklamalarda Hz. İbrahim’in, kendisinin Mamre şehrinde satın aldığı bir yere gömüldüğü yazmaktadır. Şimdi ayni yere gömülen Hz. Yakup’u görelim;
“12 Yakup’un oğulları, babalarının vermiş olduğu buyruğu tam tamına yerine getirdiler.
13 Onu Kenan ülkesine götürüp Mamre yakınlarında Makpela Tarlası’ndaki mağaraya gömdüler. O mağarayı mezar yapmak üzere tarlayla birlikte Hititli* Efron’dan İbrahim satın almıştı.
14 Yusuf babasını gömdükten sonra, kendisi, kardeşleri ve onunla birlikte babasını gömmeye gelenlerin hepsi Mısır’a döndüler” (Tevrat-Yaratılış-50)
Şimdi Tevrat’ın Yeşu kitabında Hz. Yakup’un nereye gömüldüğünü görelim;
“32 İsrailliler Mısır’dan çıkarken Yusuf’un kemiklerini de yanlarında getirmişlerdi. Bunları Yakup’un Şekem’deki tarlasına gömdüler. Yakup bu tarlayı Şekem’in babası Hamor’un torunlarından yüz parça gümüşe[i] satın almıştı. Burası Yusuf soyundan gelenlerin mülkü oldu.”(Tevrat-Yeşu-24)
Tevrat-Yaratılış kitabındaki Mamre şehri, Şekem oldu. Satan kişi Hititli Efron oldu, Hamor’un torunu ve şimdi de ayni konu hakkında İncil’de neler yazmaktadır görelim:
“15 Böylece Yakup Mısır’a gitti. Kendisi de atalarımız da orada öldüler.
16 Kemikleri sonra Şekem’e getirilerek İbrahim’in Şekem’de Hamor oğullarından bir miktar gümüş karşılığında satın almış olduğu mezara konuldu.”(İncil-Elç.İşl.-7)
İncil-Elçilerin İşleri kitabında bu kez iş daha da karmaşık bir hal almış. Şekem’de tarlayı satın alan Hz. İbrahim olduğu yazmaktadır. Önce Tevrat’ın iki farklı kitabında ki çelişkiyi, sonra da İncil’de ki ayni konudaki çelişkileri gördük.
Hadi bunlar iki farklı kitaptan. Bir de ayni kitaptan sunalım:
4Saul, silahını taşıyan adama, “Kılıcını çek de bana sapla” dedi, “Yoksa bu sünnetsizler gelip bana kılıç saplayacak ve benimle alay edecekler.”
Ama silah taşıyıcısı büyük bir korkuya kapılarak bunu yapmak istemedi. BUNUN ÜZERİNE SAUL KILICINI ÇEKİP KENDİNİ ÜZERİNE ATTI 5Saul’un öldüğünü görünce, silah taşıyıcısı da kendini kılıcının üzerine attı ve Saul’la birlikte öldü.
6Böylece Saul, üç oğlu, silah taşıyıcısı ve bütün adamları aynı gün öldüler.”(1.Samuel:31)
Davut Saul’un Ölüm Haberini Duyuyor
11 Saul’un ölümünden sonra Amalekliler’e karşı kazandığı zaferden dönen Davut Ziklak’ta iki gün kaldı.
5Davut, kendisine haberi veren genç adama, “Saul’la oğlu Yonatan’ın öldüğünü nereden biliyorsun?” diye sordu.
6Genç adam şöyle yanıtladı: “Bir rastlantı sonucu Gilboa Dağı’ndaydım. Saul mızrağına dayanmıştı. Atlılarla savaş arabaları ona doğru yaklaşıyordu.
7Saul arkasına dönüp beni görünce seslendi. Ben de, ‘Buyrun, buradayım’ dedim.
8“Saul, ‘Sen kimsin?’ diye sordu.
“ ‘Ben bir Amalekli’yim’ diye yanıtladım.
9“Saul, ‘Ne olur üstüme var ve beni öldür!’ dedi, ‘Çünkü çektiğim acılardan kurtulmak istiyorum.’
10BU YÜZDEN VARIP ONU ÖLDÜRDÜM. Çünkü yere düştükten sonra yaşayamayacağını biliyordum. Başındaki taçla kolundaki bileziği aldım ve onları buraya, efendime getirdim.” (2.Samuel:1)
11Saul’un cariyesi Aya kızı Rispa’nın yaptıkları Davut’a bildirildi.
12Davut gidip Saul’un ve oğlu Yonatan’ın kemiklerini Yaveş-Gilatlılar’dan aldı. FİLİSTLER GİLBOADAĞIN’DA SAUL’U ÖLDÜRDÜKLERİ GÜN, onun ve oğlunun cesetlerini Beytşean alanında asmışlardı. Yaveş-Gilat halkı da cesetleri gizlice oradan almıştı.”(2.Samuel:21)
13-14Saul RAB’be ihanet ettiği için öldü. RAB’bin sözünü yerine getirmedi. Yol göstermesi için RAB’be danışacağına bir cinciye danıştı. BU YÜZDEN RAB ONU ÖLDÜRDÜ. Krallığını da İşay oğlu Davut’a devretti.”(1.Tarihler:10)
Eğer bu kitaplar gerçekten Tanrı’dan gelen vahiy veya esinti ile yazıldığı iddia ediliyorsa, biz de deriz ki,Tanrı böyle çelişkili şeyler vahyetmez.
Okunma Sayısı: 3176
Şu an Okuyan Sayısı: 1
Bugün Okuyan Sayısı: 3
Ocak 17th, 2010 at 17:13
Eski ve yeni ahitleri hiç karşılaştırmamıştım ben ilginç bir nokta yakalamışsınız sayın ilhan bey.
Bu zıt ve karmaşık çelişkilerin açıklaması tam olarak nedir merak ediyorum. Başka bir Yakup veya yusuf falandan mı bahis ediyorlar misal, biz mi karıştırmışız peygamber olanlar ile?
Ocak 18th, 2010 at 00:50
Bunlar Tevrat ve incillerdeki yanlışlıklar. Bir yerde başka diğer yerde daha başka. böyle bir sürü yanlışlık. bunların bazıları Yazıcı-katip hatası. bu konu için bu sitede ki “İNCİL NASIL DEĞİŞTİRİLDİ” BÖLÜMÜNÜ OKUYUNUZ.
Ocak 18th, 2010 at 16:02
Evet okudum, okuyunca daha iyi anladım. Hristiyanların bu konudaki açıklamasını siz biliyormusunuz? Ben bir açıklama göremedim bu konuda?????
Ocak 31st, 2010 at 01:47
Hayır arkadaşım hristiyanların bu konuda hiç bir açıklaması yoktur, onlar sitelerinde daha çok kuru gürültü ile insanın zihnini doldurmayı amaçlarlar (sevgi, tanrı baba, o senin için öldü…vs gibi)İlcillerin hepsi korkunç şekilde bir biriyle çelişir, ama bunun üstüne gitmeye kimse cesaret edemez,tevrat ise başlı başına sitkom vari bir senaryoyu andırır, (Kuran ile örtüşen helak -tepeleme- örnekleri dışında) aklı selim bir insan evladı bunları okudukça acziyeti özümser zaten… Ama kur’an (okuyuş,okunan) asla böyle değildir,
o “Elif Lam Mim sad… İndirilişi o üstün ve kuvvetli, şefkatli ve sevecen allahtan……..” Diye başladımı nutkunuz tutuluverir…
Ocak 31st, 2010 at 17:30
Ya bi de okuduğunuz kuran anlayabilseniz
Türkler daha düne kadar İncili de bilmiyorlardı yeni türkçeye tercüme edildi… bu kadar …………. millet işte…
Şubat 8th, 2010 at 01:10
Yorum değil cüneyt, açıklama yaz. Açıklama yerine yorum yazmakta ısrar eder isen bir açıklaman yok demektir hali ile böyle saçma sapan yorumlar kaçamak şutlaşmadan başka birşey değildir.
Bu arada incil daha dün Türkçeye çevrildiyse bu bizim sıkıntımız değil sizin. Ayrıca sen sanki Kuranı biliyormuşsun gibi konuşma. Kafandan ayet uyduruyorsun sonra laf ediyorsun bize, sizlerden daha iyi anlayıp bildiğimiz kesin
Söyle peygamberler gerçekte nereye gömülmüş? Bilmiyor isen git öğren gel öyle yaz saçma yorumlar yazma sırf oyalamak için
Mart 28th, 2010 at 17:33
Öncelikle hepinize gider. Cüneyt doğru söylemiş ama açıklama yok.
Ben şöyle açıklayım sizin peygamber dediğiniz o adamların hepsi yaşadıkları devrin zeki insanlarıdır. Bu adamlar gerçeği görmüşler ve insanları yönlendirebilmek için korkunç yalanlar söylemişlerdir. Bu yalanlar ise Tevrat, incil, Kuran vb. kitaplarda toplanmıştır. Burda ahkam kesen arkadaşlar şayet biraz türkçe biliyorsanız okuyun kuranı, ama akla zarar yorumlarla değil adam gibi menfaatlerinizden ve korkularınızdan sıyrılarak göreceksiniz ki benim inandığım tanrı o kitaplarda anlatılan kadar zavallı, acımasız, taraflı ve insanlık düşmanı değildir. Bir an önce uyanmanız dileğiyle
Mart 29th, 2010 at 10:13
Şafak efendi, diğer dinler beni ilgilendirmez ama benim dinimde Allah, zavallı, acımasız,taraflı ve insnalık düşmanı DEĞİLDİR.
Sizin inandığınız yaratıcıyı siz nereden tanıyorsunuz? Farz edelimki benim inandığım tanrı sizin dediğiniz gibi olsun, ben de böyle olduğunu Kur’an dan öğrenmiş olayım. S
Siz inandığınız yaratıcının bu vasıflara sahip olmadığını, aksi olduğunu nereden biliyorsunuz? Belki de asıl Tanrı, acımaız,taraflı ve insanlık düşmanıdır. Siz iyi görmek istediğiniz için iyi vasıflar yüklüyorsunuzdur? Ne tür delillere dayandırıyorsunuz? Gene bizde iyi kötü bir elçi ve kitap var, sizdekini merak ettim?
teşekkürler,saygılar
Nisan 9th, 2010 at 09:02
Safak ve Cuneyt Beyler,
Benim gorusume gore, Turkiye’de insanlarin en buyuk sorunu irkciliktir.Irkciligin ne demek oldugunu bilmediklerinden oturu de ne alakasi var yahu, biz irkci mirkci degiliz, zencileri mi kotuluyoruz gibi sacma sapan, cehalet kokan kelamlar ederler.Irkcilik, irka, renge, dile, inanca karsi yapilir. Turkiye de artik kural olmustur, bu benim gibi dusunmuyorsa en hain, en alcak, en akilsiz vs… dir. CHP’li, MHP’liden nefret eder, inancsiz da inanclidan.Ornekleri cogalmak kolaylikla mumkun, cunku milyonlarca ornek var etrafta… Gordugum kadariyla saygisizca yorumlarda bulunuyorsunuz, Kuran’i insanlarin bilmedigi filan gibi manasiz laflar ediyorsunuz. Bence siz dahi Kuran’in anlasilmadigina inanmiyorsunuz, sadece karsidakini kucuk dusurmek, birseyler soyluyormus gibi gorunmek icin yazmissiniz bunlari. Sonucta bizim peygamberimiz(sav)insanlara anlatir dururdu ama onlar inanmazlardi.Cok ama cok uzuldugu icin, Kuran’da once anlat, inanmazlarsa arkasindan onlara de ki ‘’sizin dininiz size, benim dinim de banadir”(Lekum, dinikum, veliyeddin) ayeti indi…
Sonucta sizin inanciniz size, bizim inancimiz da bizedir ve bizi insan yapan sey, birbirimize karsi saygimizdir. Saygisiz insan, istedigi kadar ben modern ve cagdasim desin, medieval donemlerin bile gerisindedir… Konusmak istediginiz seyler varsa o ayri bir konu ama onun otesinde Kuran en basta diyor ki: sizin dininiz size, bizim dinimiz de bizedir vesselam…
Mayıs 31st, 2010 at 02:17
BU TARLAYI YAKUP VE İBRAHİM İKİSİ ANLAŞARAK SATIN ALDILARSA ‘HA İBRAHİM SATIN ALMIŞ , HA YAKUP SATIN ALMIŞ ‘DESEK ACABA İKİSİDE DOĞRU OLMAZMI.OLMIYACAK YERDEN NEDEN ÇELİŞKİ ÜRETİLİYOR
Mayıs 31st, 2010 at 08:34
DOĞRUDUR. BU MANTIKLA MAMRE DE ŞEKEM’İN DİĞER ADIDIR. EFRON’DA HAMOR’UN TORUNU OLAMAZ MI DERSİNİZ ÇELİŞKİYİ KOLAYCA HALLEDERSİNİZ. HANİ DELİLİNİZ NEREDE.ZATEN HEP YAPTIĞINIZ BU.TANRI İNSANA ÇELİŞKİLİ ŞEYLER VAHYETMEZ.
Eylül 27th, 2010 at 11:52
MÜSLÜMAN GÖZÜYLE HIRİSTİYANLIK
HIRİSTİYANLIKTAKİ İNANÇ BUNALIMININ NEDENLERİ
Hıristiyanlar Müjde diye adlandırdıkları ve İnsanlara İncil diye takdim ettikleri kitap çeşitli derlemelerden oluşmuş bir kitaba itikat etmektedirler. Kul yapısı dini kitaplarda görülen yoğun çelişkileri Müjde kitabının içeriğinde görmek mümkündür. Müjde kitabının yarısına yakın kısmını Pavlus’un dini öğretileri teşkil etmektedir. Pavlus bu öğretisini Müjde kitabı içerisinde bulunan ve İncil olarak adlandırılan dört kitapçıktan tamamen bağımsız olarak kaleme almıştır. Zira Pavlus bahsi geçen bu dört incili ne görmüş nede okumuştur nede İsa Peygamber herhangi bir bilgisi vardır, öyle ki dört İncil in üçünde İsa Peygamberin yaptığı belirtilen en etkileyici Mucizesi ölüleri diriltmek (Bak. Matta 9:23-25, Markos 5: 37-43, Luka 8:51-56. ) olmasına rağmen Pavlus İsa’nın dirilenlerin ilki olduğunu söylemektedir. (Bak. Elçilerin işleri 26:23.). Buda gösteriyor ki Pavlus’un ne İsa Peygamberden ne İsa Peygamberin getirdiği Gerçek İncil’den, İsa’nın tebliğ ettiği İncil’e dayalı İsevilikten, nede İsa peygamberin biyografisinin ele alındığı ve Müjde kitabının İçeriğinde İncil diye adlandırılan dört kitaptan (Matta, Markos, Luka ve Yuhanna) haberi vardır. Zaten Müjde Kitabı incelendiğinde göze çarpan en temel öğreti paganizmin Hıristiyanlık adı altında öğretilmeye çalışılmasıdır, Pagan öğretisinin Hıristiyanlıkla yakın ilişkisi Medyada yaygın olarak yer aldığından bu ilişkiyi burada konu etmeyeceğim. Fakat şunu belirteyim ki, Pagan yani Putperest inançların en belirgin özelliklerinden bir tanesi Allah’ın birliğini başka bir ifadeyle tevhit inancını tebliğ eden peygamberlerden hoşlanmamalarıdır. Bundan dolayı Peygamberimiz Muhammed’in karikatürlerini tevhit dinine inanlara karşı gıcıklık olsun diye fikir hürriyeti adı altında çizip büyük bir şevkle desteklerler. Bu bir tarafa dini itikat adı altında hem de kendi inançlarını temsil eden bir itikat olarak İsa Peygambere “hâşâ ondan” lanetlenmiştir demelerinin yanında karikatürler basit kalır: Bir İslam dini peygamberi olarak O İsa peygamber ki Allah’ın tevhit dini olan İslam dinini tebliğ etmek için büyük zorluklara katlanmıştır. Saygıdeğer olan İsa peygamberin bizim başımızın üzerinde yeri vardır “Lanet” ondan uzaktır.
Hıristiyanlık ile ilgili olarak yukarıda bahsi geçen konulara kısaca değinecek olursam şöyle ki:
İSA’NIN LANETLENDİĞİNE İTİKAT ETMELERİ
- İbrahim`e sağlanan kutsama Mesih İsa aracılığıyla uluslara sağlansın ve bizler vaat edilen Ruh`u imanla alalım diye, Mesih bizim için lanetlenerek bizi Yasa`nın lanetinden kurtardı. Çünkü, “Ağaç üzerine asılan herkes lanetlidir” diye yazılmıştır. (İncil, Galatyalılar 3:13-14 )
Kendi inançlarına göre İsa İlah olarak kabul edilmektedir. Onlara zaman şöyle sormak lazım İlah olarak tanımlanan nasıl lanetlenir veya kim O’nu Lanetleyebilir, gerçekten bu söz İsa hakkında söylenmesinin kabulü mümkün olmayan çok ağır bir sözdür, “Ağaç üzerine asılan herkes lanetlidir” diye yazılmıştır. “ İfadesinde, benim merak ettiğim diğer bir husus, kaynak olarak gösterilmeye çalışılan “Yazılmıştır” ifadesinin İncil dışında nerede yazılı olduğu hususudur. Tevrat ve Zebur’da bulamadım, yoksa varda ben mi göremedim, nerde yazılı olduğunun Netleştirilmesine ihtiyaç vardır, aksi takdirde “Yazılmıştır” sözüyle verilmiş olan güvence hayalidir. Tevrat’ta ki şu ifadeler:
Eğer bir adam bir günahtan ötürü ölüm cezasına çarptırılıp öldürülür ve ölüsü ağaca asılırsa,
Yasa’nın Tekrarı 21:22
ölüyü gece ağaçta asılı bırakmamalısınız. O gün kesinlikle gömmelisiniz. Asılan kişi Tanrı tarafından lanetlenmiştir. Tanrınız RAB`bin mülk olarak size vereceği ülkeyi kirletmeyeceksiniz.
Yasa’nın Tekrarı 21:23
İncil (Müjde) kitabında ki ifadeyle ilişkilendirilemez. Tevrat’taki (Eski Ahid) ifadelerin suç ve cezayla ilgili bir bir mantığı vardır. Hal bu ki İncil (Müjde) kitabında bu şekilde bir mantık yoktur. Suçtan bağımsız genelleme vardır. İlah olarak gördükleri İsa’nın Lanetlendiğine iman eden kimseler için Peygamberimiz Muhammed’in Karikatürünü çizmek veya Kuran’a saygı duymamak sıradan bir olaydır.
Kul yapısı veya kul tahrifatına uğrayan bütün kaynaklar, Sadece İlahi sözlerden değil de, kul sözlerinden de müteşekkil olduklarından yoğun şekilde çelişki ihtiva ettikleri gibi, dini değerlere saldırıda sınırda tanımazlar
İLAH KONUSU
İnançlarına göre İlahlık sıradan bir olay olup kendileri de birer ilahtırlar. Evet yanlış okumadınız Hıristiyan İnancına göre Hıristiyanların hepsi birer ilahtır. Şöyle ki:
- İsa şu karşılığı verdi: “Yasanızda, `Siz ilahlarsınız, dedim` diye yazılı değil mi? (İncil, Yuhanna 10:34 )
- Tanrı, kendilerine sözünü gönderdiği kimseleri ilahlar diye adlandırır. Kutsal Yazı da geçerliliğini yitirmez. (İncil, Yuhanna 10:35 )
- Tanrı yerini aldı tanrısal kurulda, Yargısını açıklıyor ilahların ortasında: ( Zebur, Mezmurlar 82 :1)
- “‘Siz ilahlarsınız diyorum, ‘Yüceler Yücesi’nin oğullarısınız hepiniz! ( Zebur, Mezmurlar 82 : 6 )
Görüldüğü gibi, Hıristiyanlık itikadında, İlahlık kavramı, Allah’a has bir özellik değildir, kullar tarafından da sahiplenile bilmektedir. İtikatlarına göre Tanrı İnsanlar gibi yorulur, dinlenme ihtiyacı duyar, güreşir ve hatta güreşte yenilir de, şöyle ki:
-Adam, “Artık sana Yakup değil, İsrail denecek” dedi, “Çünkü Tanrı`yla, insanlarla güreşip yendin.” (Eski Ahit, Tekvin, 32:28)
-Tanrı işlerinden nasıl dinlendiyse, O`nun huzur diyarına giren de kendi işlerinden öylece dinlenir. (İncil, İbraniler 4:10)
-Yedinci güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu işi bitirdi. Yaptığı işten o gün dinlendi. (Eski Ahit, Yaratılış 2:2)
-Yedinci günü kutsadı. Onu kutsal bir gün olarak belirledi. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, Yarattığı bütün işi bitirip dinlendi. (Eski Ahit, Yaratılış 2:3)
Görüldüğü gibi Tanrı’nın yorulan bir Tanrı olduğunu.söylemekteler. Ayrıca Yakup’un Tanrı’yla güreşip, Tanrı’yı yendiğini bildirmişlerdir, yorgunluk ve yenilgi acizliktir, bizim inancımıza göre, Allah, dolaylı veya doğrudan hiçbir şekilde aciz düşmez ve acizlikle vasıflandırılamaz, aksi takdirde acizlikle vasıflı bir Tanrı’nın verdiği emirlerin bir önemi olamayacağı gibi, dini konularda hiçbir şeye hiçbir şekilde güvencede olamaz. Zira yenilip aciz durumlarda kalabilen bir Tanrı, her an için kendisini yenip aciz düşüren tarafından rızası aksine yönlendirilebilir bir Tanrıdır.
İncil’de (Müjde) İsa Tanrı olarak tanımlanmasına rağmen, İncilin bir çok ayetinde bir İlah’ın karşı karşıya kalması mümkün olmayan aczi yet ve zayıflık ifade eden ve Tanrılık vasıflarıyla bağdaşmayan, Kullara has durumlar içerisinde gösterilmiştir, Şöyle ki.
- Tanrı`yı hiçbir zaman hiç kimse görmedi. Baba`nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul O`nu tanıttı. (İncil, Yuhanna 1:18)
- Ben ve Baba biriz.” (İncil, Yuhanna 10:30)
Görüldüğü gibi, Allah ile İsa’nın, İlah olarak bir ve aynı olduklarını açıkça vurgulamışlardır. Buna rağmen İsa’nın meleklerden biraz da olsa daha aşağıda olduğunu da İnançlarında belirtmektedirler, Şöyle ki:
- Onu meleklerden biraz aşağı kıldın, Başına yücelik ve onur tacını koydun, Ellerinin yapıtları üzerine onu görevlendirdin. (İncil, İbraniler 2:7)
- Ama meleklerden biraz aşağı kılınmış olan İsa`yı, Tanrı`nın lütfüyle herkes için ölümü tatsın diye çektiği ölüm acısı sonucunda yücelik ve onur tacı giydirilmiş olarak görüyoruz. (İncil, İbraniler 2:9)
Bu duruma göre, Allah’la bir ve aynı olan İsa, birazda olsa meleklerden nasıl aşağı oluyor. Bu mantık, meleklerin, Allah’tan da üstün olduğunu ortaya koymuş olmuyor mu? Diğer bir husus:
- İnsanoğlu`na karşı bir söz söyleyen, bağışlanacak; ama Kutsal Ruh`a karşı bir söz söyleyen, ne bu çağda, ne de gelecek çağda bağışlanacaktır. (İncil, Matta 12:32)
- İnsanoğlu`na karşı bir söz söyleyen herkes bağışlanacak. Oysa Kutsal Ruh`a küfreden bağışlanmayacaktır. (İncil, Luka 12:10)
İnsanoğlu deyimi, İncil’de İsa’yı vurgulayan isimlerdendir, bu duruma göre Kutsal Ruh İsa’dan farlı bir üst kavram olmaktadır, İşin ilginç yanı Kutsal Ruh mahiyet itibariyle İncillerde tanımlanmış bir kavramda değildir. Allah’a eşit bir Tanrı olduğuna inandığınız İsa’dan üstün olarak nitelediğiniz Kutsal Ruh mahiyet olarak sizce nedir? İman bazında tek olarak korunmaya alınmış olmakla, sizce Tanrı olan İsa’dan ve İsa’ya denk olan Allah’tan daha üst bir varlık olmuş olmuyor mu? Bu duruma göre Teslis Savınızın çökmesi kaçınılmazdır, zira ortada iddia ettiğiniz gibi tek cevher olarak tanımlanabilecek eşit seviyede üç cevher mevcut değildir.
İncil (Müjde)’de benim dikkatimi çeken en önemli hususlardan bir tanesi, Hiçbir sistem içermediği ve hiçbir kavramı net olarak ortaya koymadığıdır. Örneğin, hukuk dallarından hiçbir tanesini içermemektedir, insanların ihtiyaç duyduğu, Barış hukuku, Savaş hukuku, Miras Hukuku, Aile Hukuku, Yönetim hukuku, İnsan Hukuku, Ceza hukuku, Mali ve Sosyal hukuk dalları gibi, hiçbir hukuk dallarını içermez, değil ki İncil ile bir topluluğu yönetmek, bir köyü bile İdare etmek mümkün değildir. İncilin kapsadığı konular, gözleme veya duyuma bağlı olarak, bir inanca bağlı olmayan vicdanının sesine kulak veren sıradan bir insanın söyleyebileceği nitelikte olan, hırsızlık etme, zina etme, kötülük yapma gibi nasihat yollu konular ile en başta, İsa’nın biyografisidir, fakat bunu dahi net olarak İncil’de görmek mümkün değildir, Şöyle ki: İsa, Mesih, İnsan oğlu, Davut oğlu, Tanrı oğlu, Tanrı’nın kulu, Tanrı’yla eşit, ve Tanrı olarak tanımlanmıştır, bunlar bir birleriyle bağdaşmaz kavramlardır. Ayrıca, İsa’nın, ölümden dirilenlerin ilk örneği olduğu vurgulanmasına rağmen, (Bak, İncil Elçilerin İşleri 26:23 , Korintliler 15:20 ) ölmeden önce bizzat kendisi tarafından başkalarının diriltildiği konu edilmiştir, (Bak: İncil, Matta 9:23-26, Markos 5:41, Luka 7:11-16 ). o zaman nasıl olurda dirilenlerin ilk örneği olmaktadır, bütün bunlar bir birleriyle bağdaşmayan çelişkili hususlardır. Ancak şu söylenebilir ki, İsanın dirilenlerin ilki olduğunu söyleyen Pavlus kesinlikle Hıristiyanlarca kabul gören dört incili ne görmüş nede okumuştur.
FİDYE KONUSU
- O bütün insanların kurtulup gerçeğin bilincine erişmesini ister. 5-6 Çünkü tek Tanrı ve Tanrı`yla insanlar arasında tek aracı vardır. O da insan olan ve kendisini herkes için fidye olarak sunmuş bulunan Mesih İsa`dır. Uygun zamanda verilen tanıklık budur. (İncil, 1. Timoteus 2:4-5-6 )
- Biliyorsunuz ki, atalarınızdan kalma boş yaşayışınızdan altın ya da gümüş gibi geçici şeylerle değil, kusursuz ve lekesiz kuzuyu andıran Mesih`in değerli kanının fidyesiyle kurtuldunuz. (İncil, 1. Petrus 1:18-19)
Yukarıda ki İncil ayetlerinde herkesin Mesih’in değerli kanının fidyesiyle kurtulduğu yazılıdır, buna rağmen İncil’de ayrıca şöyle denmiştir:
- Senden davacı olanla daha yoldayken çabucak anlaş. Yoksa o seni yargıca, yargıç da gardiyana teslim edebilir; sonunda da hapse atılabilirsin. (İncil, Matta 5:25)
- Sana doğrusunu söyleyeyim, borcunun son kuruşunu ödemeden oradan asla çıkamazsın.” (İncil, Matta 5:26)
- Size şunu söyleyeyim, insanlar söyledikleri her boş söz için yargı günü hesap verecekler. (İncil, Matta 12:16)
- Böylece her birimiz kendi adına Tanrı`ya hesap verecektir. (İncil, Romalılar 14:12)
- Herkesin yaptığı iş belli olacak, yargı günü ortaya çıkacak. Herkesin işi ateşle açığa vurulacak. Ateş her işin niteliğini sınayacak. (İncil, Korintliler 3:13)
Mademki herkes boş bir söz dâhil olmak üzere hesap verecekse ve son kuruşuna kadar ödemedikçe kurtulmayacaksa, İsa’nın fidye olarak çarmıha gerilmesinin manası olamaz. Dolayısıyla bu konuda da İncil ayetleri kendi aralarında çelişkilidir. Ayrıca, Hıristiyan İnancının en temel akidesi İsa’nın Tanrının oğlu olarak, Tanrı olduğu inancıdır, dikkat edilirse Yukarıda yazmış olduğum (İncil, 1. Timoteus 2:4-5-6 ) de, İsa İçin “O da insan olan ve kendisini herkes için fidye olarak sunmuş bulunan Mesih İsa`dır.” denmesi, İsa’nın ancak İnsan olduğu belirtilmekle, Tanrı olduğunu vurgulayan bütün İncil ayetleriyle çelişmektedir. Bu konularla ilgili olarak daha birçok şey yazılabilir. Fakat cevap olarak web sayfası ebadında yazmakla yetiniyorum
Bu çalışmayı ortaya koymamın nedeni, özellikle Hıristiyanlara İslam dini hakkında yanıldıklarını göstermek ve kendi İnançlarının bizim bakış açımıza göre nasıl göründüğünü belirtmektir. Zira ilk önce Selman Rüştü gibi kimselerin versiyonlarıyla ve aslı astarı olmayan karikatürlerle bizim inancımıza söz söyleyenler kendileri olmuştur. Bütün bunlar, İnsanlık için barış umutları vadeden “Dinler arası diyalog” veya “Medeniyetler buluşması” çabalarına zarar vermektedir. Ben ise İnandığım Kuran’ın ihtiva ettiği emirler doğrultusunda Barışsever bir kimse olduğumdan, İnsanların barış çabalarına zarar veren hareketleri beğenmiyorum. İnançların tartışılması isteniyorsa bu da olabilir, fakat hareket noktası karşı tarafı küstürücü keyfi sözler ve tavırlarla olmamalıdır. Kutsal kitap olarak ellerimizde mevcut olan dini kaynaklarımızı ortaya koyarak, kimlerin doğru ve güvenilir inanca sahip olduğunu tespit etmeye çalışalım. Uzun ve karmaşık metinler halinde değil de, özlü net sorularla bir birlerimizin inancını sorgulayalım, umarım ki bir neticeye varırız. Böylece bir birlerimizi gerçek haliyle tanıyıp, üzerinde anlaşa bileceğimiz barış hukukunun ne olduğunu tanımlayabiliriz. Bu tanımlamanın İnsanlığın en önemli barış anahtarlarından biri olacağını düşünüyorum. Biz sizleri kendimize hasım olarak değil. Yakın olarak görmek istiyoruz.
Fereç HÜDÜR
http://www.kuran-tekrehber.com
hudurferec@hotmail.com
Mart 16th, 2011 at 14:17
Milletimize ………. şeklinde hakaret eden cüneyt kardeşimize derim ki..Türkiye Cumhuriyeti ,Osmanlı İmparatorluğunun devamıdır..Ve Osmanlı devrinde arapça ve farsça zorunlu diller..ve ayrıca bu dillerin esin kaynagı olması nedeniylede osmanlıca ortaya çıkmıştır..Bu gün Türkçeye giren İngilizce Fransızca bazı kelime ve deyimler gibi..
Kaç yaşındasın bilmiyorum..Ama azıcık daha akılcı konuşmalısın..Bu gün bile arapça öğretiim okunmaktadır…Ve ben tek kelime arapça bilmememe rağmen Kur’anı kerime arapçaya kadar yakışan bir dil yoktur(benim fikrim..)İnsanın ruhu bir kenara vucudundaki tüm tüyler ayağa kalkıyor..İncile gelince saygı duyuyorum ama ben daha çok HZ isa (Allah ondan razı olsun) ve o dönem yaşananlarla ilgili bir çok bilgi var bana gelen incilde..hani şu ücretsiz dagıtılanlardan..
Ben kuranı Kerimi daha yön gösterici buluyorum.(Kendi adıma)
Mart 16th, 2011 at 14:21
..yorum gönderdikten sonra üzerinde değişiklik ve düzeltmeler yapabilseydik keşke:)…çünkü herkez çok rahat bir ortamda yazamıyor..
Nisan 24th, 2011 at 03:44
ya cüneyt sen biz türklerlen niye uğraşıyosun.o hahamlar o papazlar allahın ayetlerini kendi çıkarları doğrulr-tusunda değiştirdiler.hz.isa a.s ahir zaman peygamberi hz.muhammed mustafa sav ı müjdelemiştir.son gelen peygamber israiloğlu değil ismail oğludur.kim hz.üzeyrlen hz.isa allahın oğludur demekte ısrar ederse onlar için büyük azab vardır.
Nisan 24th, 2011 at 03:49
evet ben gül kokusuna katılıyom.kimse BENİM MİLLETİME LAF SÖLEYEMEZ.BİZ HZ.İSAYA KARŞI KÖTÜ SÖZ SÖYLETMEDİK,HZ.RESULULLAHADA SÖYLETMEYİZ.BİZ HZ.MUSAYA LAF SÖYLETMEDİK HZ.RESULULAHADA SÖYLETMEYİZ.EĞER KENDİ GÖRÜŞÜNÜN DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYOSAN ÖLÜMÜ TEMENNİ ET.BİZ HZ.MUHAMMED MUSTAFAYA İMAN ETTİK.KİMSE ONUN HAKKIJNDA KEZA ATATÜRK HAKKINDA KÖTÜ SÖZ SÖYLİYEMEZ.
Nisan 24th, 2011 at 03:56
YUKARDA BİRİ İSE ALLAH HAKKINDA HADDİNİ AŞAN KELİMELER KULLANMIŞ,VE ALLAHIN ACIMASIZ OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞ.BEN ONA ŞUNU SÖLİYEYİM O TÖVBELERİ KABUL EDENDİR,DAİMA MAZLUMUN VE İYİNİN YANINDADIR.VE BU SAYFANIN SAHİBİ SİZE SESLENİYORUM BU TÜR YORUMLARI YAPAN KİŞİLERİ KONUŞTURMAYIN ALLAHI TEALA AFFEDENDİR.ESİRGEYENDİR BAĞIŞLAYANDIR.KİMSE ALLAHA PEYGAMBERLERE PEYGAMBER EFEDİMİZ HZ.MUHAMMED (SAV)HAKKINDA,TÜRKİYE HAKKINDA ATATÜRK HAKKINDA KÖTÜ ŞEY SÖLİYEMEZ.BU SÖYLİYENLERİ KINIYORUM ŞUNU DİYORUM ALLAHTAN BULUN HEMİ BEDDUZ ETMİCEM ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN.
Nisan 24th, 2011 at 04:04
EY KAFİRLER ALLAH HZ.MUSA KAVMİNİ KURTARSIN DİYE DENİZİ İKİYE AYIRDI,HZ.İSAYI BABASIZ YARATTI,HZ.MUHAMMED MUSTAFA (SAV)I CEBRAİL İLE ALLAHIN EMRİYLE OKU DEDİK OKUTTUK.BİZ HZ.İDRİSE 72 DİLDE KENDİNİ İFADE ETMESİNİ SAĞLADIK,HZ.İBRAHİM ATEŞE ATILDIĞINDA YANMADI BEN SİZE DAHA NE ANLATAYIM.BEN SİZE NE ANLATSAM BOŞ SİZ BU DEVRİN EBU CEHİLLERİ EBU LEHEBLERİSİNİZ SİZİN KALBİNİZ HİÇ ŞÜPHESİZ MÜHÜRLÜDÜR TAŞ KALPLİDİR.
Nisan 28th, 2011 at 03:57
yukarda bahsedilen tevrat ayetindeki tezat iki farkli rivayet olmasindan kaynaklaniyor.bilindigi gibi yahudiler hz. süleymandan sonra iki devlete bölündüler.kuzeyde samiriye güneydede yehudiye.sekem samiriyede yani kuzey israilde bulunuyordu.kuzeydekiler kendilerine mal etmek icin öyle yazdilar.mamre ise güneyde yani yehudiyede bulunuyor.bunu gibi hz. davudun zina ettigi iftirasida kuzeyde yazilan bölümlerde gecer.ama güneyde yazilan eski ahitin kronik kisminda yazmaz.cok daha sonra ezra isimli haham bu farkli rivayetleri derleyeip bir tek kitab haline getirmistir.tevratin celiskilerle dolu olmasi bu yüzdendir.tekvin babinda mesela yaratilis iki farkli sekilde anlatilir.bunun gibi bütün peygamberlerin hikayeleri tevratta degisik sekilde yer alir.mekan isimleri,sahis isimleri hep degisiyor.ayni hikaye farkli anlatiliyor.cünkü farkli rivayetler var ortada.samiriyede yazilanlar ile yehudiyede yazilanlar babil esaretinden sonra birlestirilmistir.
Mayıs 20th, 2011 at 22:16
Arkadaslar merhaba! Bende yazdikşariniza cevap olarak soyle demek istiyorum,Simdi Hiristianlarin gozuyle Kuranda gecenler farkli, Muslumanlarin gozuyle İncilde gecenler farkli herkes kendi gorus acısına gore yaziyor kendince dogrulari. Ben hic bir dine mensup degılım ve butun kitaplardanda bilgim var.Neden derseniz cunku Allahin kanunlari her yerde gecerli ve illaki Allah icin din tutmak onemli olsaydi insan dogulurken ustunde H M Y harfi koyardi demek ki din ayrimini insanlar kendileri cikarmiş. Yaratiliştan Ademden İsa peygambere kadar butun dogrulara inaniyorum. Benim için sonuncu İsa Peygamberdir!! Tevrat İncil ve –(Kuran) diyorsunuz aslinda mantikla dusunursek Kuranda yazilanlar Tevratin tekraridir ve gerek yokdur tekrarlara,Gerci yer yuzunu seytan yonetdigi surece bunlar dogaldir. Ama Sona az kaldi Allah Kralligi yer yuzunude hukum surecek Amin!
Kasım 22nd, 2011 at 18:55
slm
Faydali bir site.
Elestirilere hiristiyan vatandaslardan cevap niteliginde bir kac kelime yazilsaydi neyin dogru neyin yanlis oldugu hakinda bir nebze fikrimiz olurdu.
Ben sahsen merak ediyorum, ortada bu kadar celiski varken akillarini kullanip bundan daha iyisi/dogrusu yokmu diye dusunmezsmi bu insanlar.
Peygamerimiz (sav) zamaninda yazili haliyle bulunan incillerin simdiki inciller arasindaki farki varmi diye sormak istiyorum?
Birde inciller zaman icinde kac defa degisiklige ugramis ve en son ne zaman buna son verilmis, bunlari hakkaten merak ediyorum, bilen varsa yazsin ufkumuz genislesin insaallah.
saygilar….
Kasım 22nd, 2011 at 23:59
hemen her bölümde iddialarımıza karşı hıristiyanların yazdığı cevaplar var. İnciller nasıl yazıldığı konusunda sitemizin sağ yanındaki ” kitabın konuları” bölümünde aşağıdaki bölümleri okuyunuz.
II.01.HZ. İSA’YA İNCİL İNDİRİLDİ Mİ?
II.03.TANRI ESİNLEMESİ Mİ KONSİLLERİN SEÇMESİ Mİ? II.04.HZ.İSA’nın GERÇEK İNCİLİ-HANGİ İNCİL
II.O5.İNCİL NASIL DEĞİŞTİRİLDİ? EN TEHLİKELİ İNCİL
gerçek orjinal hz. isa’nın incili için sitenin haber arşiv bölümünde olan “EN TEHLİKELİ İNCİL” bölümlerini okursanız sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.
hz. muhammed döneminde şu an kilisenin resmi incilleri vardı. Barnaba incili gibi daha gerçek olanlarında olması gereK.
Ocak 6th, 2012 at 06:36
- Kandaki Oksitlenme
- Güneş Doğarken Kutuplarda Ozon Tabakası
- Savunması Sağlam Anne Rahmi
- Güneş’in Hidrojen Ve Helyum İçeriği
- Hz. Musa’nın Denizi Yarmasında Tsunami Etkisi
- Nuh Tufanı Kıssasındaki Bilimsel Gerçekler
- Suni Olarak Elde Edilemeyen Ağaç ve Ateş Mucizesi
- Aerodinamik Kuvvetler ve Kuşlardaki Programlanmış Uçuş
- Atomun Sağlamlığı ve Elektron Yörüngeleri
- “Dokunmuş” Gökyüzü
- Güneş Merkezli Sistem
- Güneş Belirli Bir Süre Sonra Sönecektir
- Yaşlılıkta Kemik Erimesi
- Canlıların Kopyalanması
- Kuazarlar ve Çekimsel Mercek Etkisi
- Günümüz Radar Teknolojisi
- Yayılan Yeryüzü
- Kalp Masajı
- Dünya’nın Yerçekimi Kuvveti
- Gökyüzündeki Kırmızı Gül: Rosette Nebula
- Evrenin Varoluşu
- Evrenin Genişlemesi
- Evrenin Sonu ve Big Crunch
- Sıcak Dumandan Yaratılış
- “Göklerle Yer”in Birbirinden Ayrılması
- Göklerle Yer Arasındakilerin Yaratılışı
- Evrendeki Mükemmel Denge
- Evrendeki İnce Ayar
- Güneş, Ay ve Yıldızın Yapılarındaki Farklılık
- Yörüngeler ve Dönen Evren
- Güneş’in Gidiş İstikameti
- Ay’ın Yörüngesi
- Ay Yılının Hesaplanması
- Çekim Gücü ve Yörüngesel Hareketler
- Dünya’nın Yuvarlaklığı
- Dünya’nın Dönüş Yönü
- Dünya’nın Geoit Şekli
- Dünya’nın ve Uzay’ın Çapları
- Atmosferin Katmanları
- Korunmuş Tavan
- Gökyüzünün Bina Kılınması
- Geri Döndüren Gök
- Yeryüzünün Katmanları
- Yeryüzünün Ağırlıklarını Dışarı Atması
- Dağların Görevi
- Dağların Hareket Etmesi
- Güneş’in Doğuşu ve Batışındaki Farklı Noktalar
- Karaların Çevresinden Eksilmesi
- Yarılan Yeryüzü
- Demirdeki Sır
- Petrolün Oluşumu
- Zamanın Göreceliği
- Altı Günde Yaratılış
- Kader Gerçeği
- Yaratılıştaki Çiftler
- Atomaltı Parçacıklar
Karadelikler
- Vuruşlu Yıldızlar: Pulsarlar
- Sirius Yıldızı
- Işık ve Karanlıklar
- Ateş Olmayan Yanma
- Bulutların Ağırlığı
- Yağmurdaki Ölçü
- Yağmurun Oluşumu
- Toprağın Titreşip Kabarması
- Ölü Bir Beldeyi Canlandıran Yağmurlar
- Dolu Yağışı, Şimşek ve Gök - Gürültüsünün Oluşumu
- Aşılayıcı Rüzgarlar
- Rüzgarın Oluşumundaki Düzen
- Fotosentezin Sabah Vakti Başlaması
- Denizlerin Birbirine Karışmaması
- Denizlerdeki Karanlık ve İç Dalgalar
- Hareketlerimizi Yönlendiren Bölge
- Kalplerin Allah’ın Zikriyle Mutmain Olması
- Affetmek ve Sağlığa Faydaları
- Duaların Hastaların Tedavisini Hızlandırması
- Dinden Uzak Yaşamanın Sonuçları: - Stres ve Depresyon
- İnsanın Doğumu
- İnsanın Sudan Yaratılışı
- Çamurdan Yaratılış
- Genlerdeki Programlanma
- Menstrüasyon Dönemi
- Hamilelik ve Doğum
- İnsandaki Organların Gelişim Sırası
- Sütün Oluşumu
- Mucize Karışım: Anne Sütü
- Parmak İzindeki Kimlik
- Dişi Bal Arısı
- Baldaki Şifa
- Kuran’da Dikkat Çekilen Hurma ve Faydaları
- Mükemmel Bir Meyve: İncir
- Değerli Bir Besin Kaynağı: Balık
- Domuz Eti ve Sağlığa Zararlar
- Şifa Kaynağı Bir Bitki: Zeytin
- Koroner By-Pass Ameliyatı
- Hareket Etmenin, Yıkanmanın ve Su - İçmenin Sağlığa Faydaları
- Mikroskobik Hayatın Varlığı
- Hayvan Topluluklarının Varlığı
- Biyomimetik: Canlılardaki Tasarımları Örnek Alma
- Toplu Hareket Eden Çekirgeler
- Karıncaların İletişimi
- Besin Döngüsü
- Uykuda Kulakların Aktif Olması
- Uykuda Hareket Etmenin Önemi
- Gece Hareketliliğin Azalması
- Yükseklik Artıkça Göğsün Daralması
- Fosilleşme ve Demir İçeriği
- Doğumu Kolaylaştıran Çekme Hareketi
- Kuran’da Kanın Yasaklanmasının Hikmetleri
- Dağlardaki Radyo Alıcıları
Ocak 6th, 2012 at 06:43
Rahman ve Rahim Olan Allah`ın Adıyla
Ali Bulaç 1- Elif, Lam, Mim,
Ali Bulaç 2- Bu, kendisinde şüphe olmayan, muttakiler için yol gösterici bir kitaptır.
Ali Bulaç 3- Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler.
Ocak 6th, 2012 at 06:44
Onların kendi sözlerini bozmaları, Allah’ın ayetlerine karşı inkâra sapmaları, peygamberleri haksız yere öldürmeleri ve: ‘Kalplerimiz örtülüdür’ demeleri nedeniyle (onları lanetledik.) Hayır; Allah, inkârları dolayısıyla ona (kalplerine) damga vurmuştur. Onların azı dışında, inanmazlar.
Ocak 6th, 2012 at 06:44
ir de) İnkâra sapmaları ve Meryem’in aleyhinde büyük bühtanlar söylemeleri,
Ocak 6th, 2012 at 06:45
Ve: ‘Biz, Allah’ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa’yı gerçekten öldürdük’ demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (bir) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların zanna uymaktan başka buna ilişkin hiç bir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler.
Ocak 6th, 2012 at 06:45
Hayır; Allah onu kendine yükseltti. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
Ocak 6th, 2012 at 06:46
Rahman ve Rahim Olan Allah`ın Adıyla
Ocak 6th, 2012 at 06:47
De ki: ‘Ey kafirler.’
‘Ben sizin taptıklarınıza tapmam.’
‘
Benim taptığıma siz tapacak değilsiniz.’
Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim.’
Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.’
‘Sizin dininiz size, benim dinim bana.’
Ocak 6th, 2012 at 06:51
hz.isa yeryüzne indiğide siz yahudiler deccalın ordusu olacaksıznız,siz hristiyanlarsa hz.isa a.s hazretleri haçı kıracak ve mehdia.s hazretlerinin yardımcısı olacak hz.isa ve h.z muhammed(s.a.v)uyacak ama hz.isa peygamber olarak gelmicek çünkü son peygamber hz.muhammed(s.a.v)dır.ve isa a.s da hz.muhammed s.a.v ın sünnetine uyacaktır,gelen kim olursa olsun ister isa,ister musa olsun yinede hz.muhammedin sünnetine tabi olacaktır.
Ocak 7th, 2012 at 04:20
AKLINIZI BAŞINIZA ALIN,BİZ HZ.MUHAMMEDE S.A.V LAF SÖYLETMEDİĞİMİZ GİBİ DİĞER ALLAHIN ELÇİLERNEDE LAF SÖYLETMEYİZ,HERKES HADDİNİ BİLSİN.
Ocak 10th, 2012 at 03:55
rena martin ölümü temenni et bende edicem allaha olan gerçek inancını ispatla,dicem ama siz yaptığınız kötülüğkler aklınıza gelir ve hiç bi zaman bunu yapamazsınız,hz.isa ve hz.üeyre allahın oğlu yakıştırması yapanlar kafir keza küfre sapmış ve şeytanın askerleri olmuşturlar.allah bütün canlılardan münehzihtir.
Ocak 10th, 2012 at 03:58
azrail a.s(ölüm meleği)geldğinde hepimizin yanına ah keşke şu zaman dönseydimde fikrimi değiştirseydim ama olmacak cennetten yer sattığını iddia eden katoliklerin lideri papa sizi nasıl kurtaracak ben o zaman sizi merak ediyo olucam kıyamet günü görüşürüz.küfre sapmak demek allaha şirk koşmak demektir sizde babaoğul kutsal ruh saçmalamasıyla fazlasıyla sapmışsınız.
Ocak 10th, 2012 at 04:01
biz türkiye olarak filistin,lübanan,ırak ve afganistanı yakından takip ediyoruz ve yahudi ve hrisitiyanların müslümanlara yaptığı zulüm elbet bi gün karşılığı olucaktır.hz.isa indiğinde o haç parçasını yani sizin uydurduğunuz o artı işareti haçı kıracağı zaman görürsünüz
Ocak 10th, 2012 at 04:03
imam mehdi hazretleri geldiğinde o zaman siz deccalin askerleri olursunuz,hz.isa a.s sizleri islama çağıracak inanan inanır inanmayan kendi bilir,firavun ve nemrutun yanına gidersiniz o zaman