Tek harfi bile değiştirilmemiş ve tek kelimesinde bile çelişki olmadığı iddia edilen Kutsal Kitap’ta  bu kez Hz. İbrahim ve Yakup’un gömüldüğü mezar hakkında yazılanları görelim;

 

7  İbrahim yüz yetmiş beş yıl yaşadı. Ömrü bu kadardı.

8  Kocamış, yaşama doymuş, iyice yaşlanmış olarak son soluğunu verdi. Ölüp atalarına kavuştu.

9  Oğulları İshak’la İsmail onu Hititli* Sohar oğlu Efron’un tarlasında Mamre’ye yakın Makpela Mağarası’na gömdüler.

10  İbrahim o tarlayı Hititler’den satın almıştı. Böylece İbrahim’le karısı Sara oraya gömüldüler.“(Tevrat-Yaratılış-25)

 

Yukarıda ki Tevrat’ın Yaratılış kitabındaki açıklamalarda Hz. İbrahim’in, kendisinin Mamre şehrinde satın aldığı bir yere gömüldüğü yazmaktadır. Şimdi ayni yere gömülen Hz. Yakup’u görelim;

 

“12  Yakup’un oğulları, babalarının vermiş olduğu buyruğu tam tamına yerine getirdiler.

13  Onu Kenan ülkesine götürüp Mamre yakınlarında Makpela Tarlası’ndaki mağaraya gömdüler. O mağarayı mezar yapmak üzere tarlayla birlikte Hititli* Efron’dan İbrahim satın almıştı.

14  Yusuf babasını gömdükten sonra, kendisi, kardeşleri ve onunla birlikte babasını gömmeye gelenlerin hepsi Mısır’a döndüler” (Tevrat-Yaratılış-50)

 

Şimdi Tevrat’ın Yeşu kitabında Hz. Yakup’un nereye gömüldüğünü görelim;

 

“32  İsrailliler Mısır’dan çıkarken Yusuf’un kemiklerini de yanlarında getirmişlerdi. Bunları Yakup’un Şekem’deki tarlasına gömdüler. Yakup bu tarlayı Şekem’in babası Hamor’un torunlarından yüz parça gümüşe[i] satın almıştı. Burası Yusuf soyundan gelenlerin mülkü oldu.”(Tevrat-Yeşu-24)

 

Tevrat-Yaratılış kitabındaki Mamre şehri, Şekem oldu. Satan kişi Hititli Efron oldu, Hamor’un torunu ve şimdi de ayni konu hakkında İncil’de neler yazmaktadır görelim:

 

“15  Böylece Yakup Mısır’a gitti. Kendisi de atalarımız da orada öldüler.

16  Kemikleri sonra Şekem’e getirilerek İbrahim’in Şekem’de Hamor oğullarından bir miktar gümüş karşılığında satın almış olduğu mezara konuldu.”(İncil-Elç.İşl.-7)

 

İncil-Elçilerin İşleri kitabında bu kez iş daha da karmaşık bir hal almış. Şekem’de tarlayı satın alan Hz. İbrahim o0lduğu yazmaktadır. Önce Tevrat’ın iki farklı kitabında ki çelişkiyi, sonra da İncil’de ki ayni konudaki çelişkileri gördük.

 

 Eğer bu kitaplar gerçekten Tanrı’dan gelen vahiy veya esinti ile yazıldığı iddia ediliyorsa, biz de deriz ki,Tanrı böyle çelişkili şeyler vahyetmez.


 

Okunma Sayısı: 911

Şu an Okuyan Sayısı: 1

Bugün Okuyan Sayısı: 1